Spaghetti cu la muddica, ricetta in lingua Siciliana

Amici grazie al prof. Angelo Santaromita Villa vi proponiamo oggi una ricetta, in lingua siciliana. Naturalmente si tratta di un piatto della tradizione dell’Isola…

Conoscete gli spaghetti con la mollica? E’ un primo piatto tipico della cucina siciliana. Ecco una ricetta, in lingua Siciliana, scritta dal prof. Angelo Santaromita Villa, per  preparare a casa un pranzo veloce e di gusto con pochi ingredienti …

SPAGHETTI CU LA MUDDICA

 ‘Ngridienti e dosi

400 gr. di spachetti, 10 cucchiai di panirattatu, 3 cucchiari di uva passa, 2 cucchiari di pinoli,

2 acciuchi salati, 2 spicchi d’agghiu, ogghiu extravergini d’aliva, putrusinu, pepareddu, sali.

Preparazioni

Mettiri a còciri ‘a pasta e rustiri ‘u panirattatu ‘nta padedda cu ‘nu pocu d’ogghiu extravirgini

d’alìva e ‘nu pocu di sali. Mèttiri ‘a muddica  rustuta di cantu e ‘nta stissa padedda soffrijri

tutti l’aurt ‘ngridienti  cu ogghiu extravirgini d’alìva. Cociri ‘a pasta, scularla e aggiungirla

o’ suffrittu; spargiri ‘a muddica rustuta e ‘u pipareddu macinatu supa ‘a pasta

Si ringrazia per l’articolo il prof. Angelo Santaromita Villa.

Segui BellaSicilia – CiboDOC – VivoMangiano – VivoInSicilia e OndaTv anche sui social

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Lascia un commento